fbpx

Što je potrebno za bolju kvalitetu života?

Um i tijelo trebaju podjednaku pažnju, kao što je podjednako važno biti aktivan i mirovati. Aikido vještina svojom filozofijom i metodikom objedinjuje sve segmente koji čine naš život, i može ti pomoći da uneseš potrebne promjene tamo gdje ti se čini da si zapeo/la.

Upoznaj se s aikidom na seminaru namijenjenom osobama koje se nikada nisu bavile aikidom, koji će se održati kao jedna cjelina tijekom dva dana, 26. i 27. studenog u Kući aikida.

Tijekom seminara bavit ćemo se sljedećim temama:
  1. disanje, esencija života
  2. pravilna postura tijela
  3. moć u jedinstvu uma i tijela
  4. samoobrana
  5. vježbe sa štapom i drvenim mačem
  6. Ki meditacija
  7. Kenkodo – put zdravlja
  8. Misogi – put pročišćenja uma i tijela kroz glas, dah, pokret

Kod prijave na seminar za bolju kvalitetu života molimo te da među spomenutim temama izdvojiš 3 kojima bi se najviše htio/htjela baviti, ili da navedeš neke tebi bitne koje nismo spomenuli.

Prijava je obavezna na e-mail aikido.drustvo@gmail.com ili na broj telefona 091 5123 149 (Dobroslav).

Redovna cijena seminara je 300kn, no s obzirom da ove godine Aikido društvo Zagreb slavi 30. rođendan, poklanjamo popust od 50%, te možeš sudjelovati na seminaru po cijeni od 150 kn (100 kn za studente i nezaposlene).

Za sudjelovanje nisu potrebne nikakve predispozicije osim želje za učenjem, za novim doživljajem uma i tijela, i naposljetku, za druženjem i dobrom zabavom!

Za sudionike radionice pripremili smo i poklon iznenađenja.

Raspored seminara:

subota 10-12; 17-19h

nedjelja 10-12h

besplatna-radionica
Velika dvorana Kuće aikida

Broj mjesta je ograničen i zato se prijavi odmah jer s novogodišnjim odlukama najbolje je započeti u ovoj godini!

Što je aikido?

Aikido vještinu osmislio je Morihei Ueshiba nakon Drugog svjetskog rata kao umijeće mira u svijetu koje boluje od prekomjernog nasilja. Osnova aikida je stvaranje skladnih životnih situacija u kojima nema konflikta, već puštamo da život teče bez otpora, uz očuvanje naše životne energije. Trening u dvorani priprema je za svakodnevne situacije u kojima je moguć tjelesni ili verbalni konflikt, a obogaćuje nas i boljim poznavanjem sebe, svog tijela i svojih tjelesno-mentalnih sposobnosti. Življenjem u harmoniji uma i tijela postižemo lakoću bez otpora, zdravlje i odlučnost za djelovanje u kriznim situacijama.

za-bolju-kvalitetu-zivota
Kuća aikida / Morihei Ueshiba

Aikido principi prisutni su u:

– NLP metodi unapređenja života

– plesu, Kontakt improvizaciji

– na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu

– na radionicama za rješavanje konflikata

– na seminarima poslovne komunikacije

Kuća aikida postala je dom Aikido društva Zagreb 2013. godine, kada smo preuredili prostor bivšeg Paromlina i pretvorili ga u mjesto gdje svatko ima priliku otkriti svoje skrivene potencijale.

Od 2020. godine Kuća aikida ujedno je i dom Inicijative Kuće Japana, centra raznih udruga koje se bave promicanjem japanskih vještina (kaligrafija, bonsai, origami, Go, kyudo…) na radionicama koje se održavaju svaki mjesec. Više o udrugama i o programu radionica možete saznati na Facebook stranici Inicijativa Kuće Japana.

Saznajte više:

Što je aikido?

Što u aikidu vježbamo?

Dokumentarni video: Walk the Path

Za bolju kvalitetu života
Verified by MonsterInsights