fbpx

Besplatno vježbanje aikida tijekom 30 dana, od 1. rujna do 1. listopada 2022., naš je poklon svim novim članovima povodom 30. rođendana koji slavimo ove godine.

Besplatno vježbanje 30 dana povodom našeg 30. rođendana

Vježbati možeš svaki dan:

  • utorkom i četvrtkom 19.30-21h
  • vikendom 17-19h
  • ostale dane ujutro prije posla 7-8 ili poslije posla 17-18h

Prvi, uvodni trening je 1. rujna u 19.30 sati!

S obzirom na veliki interes, otvorili smo još jednu grupu s terminom ponedjeljkom i srijedom 18-19.30 koja kreće 5. rujna.

Svi prijavljeni od 30. kolovoza vježbat će u tim terminima jer su prvootvoreni termini popunjeni!

Osim besplatnog vježbanja aikida, poklanjamo i besplatne radionice japanskih vještina!

Tijekom rujna pozivamo te da besplatno sudjeluješ na radionicama japanskih vještina u organizaciji Inicijative Kuće Japana. Pozivnica vrijedi i za sve tebi drage osobe koje odlučiš dovesti sa sobom.

Sudjelovati možete na sljedećim radionicama:

Origami / Kaligrafija / Japanski jezik / Bonsai / Go

Besplatno vježbanje tijekom 30 dana povodom našeg 30. rođendana
Uz besplatno vježbanje aikida i radionice japanskih vještina, poklanjamo ti i:
  • večer japanskog filma
  • radionicu izrade sushija
  • knjigu Sav taj aikido našeg učitelja Kenjira Yoshigasakija
  • izlet na Medvednicu i posjet najvećoj bukvi

Broj sudionika je ograničen pa ne čekaj s prijavom!

Prijaviti se možeš na e-mail: aikido.drustvo@gmail.com ili telefon 091 5123 149 (Dobroslav).

Što ćeš naučiti/iskusiti na aikidu tijekom mjesec dana besplatnog vježbanja?

  • uskladiti um i tijelo, i što znači živjeti u harmoniji
  • učinkovito rješavati konflikte bez nasilja, s najboljim mogućim ishodom za sve uključene. To je iznimno važno u svakodnevnim situacijama te u komunikaciji s bliskim osobama (članovima obitelji, poslovnim suradnicima…)
  • unaprijediti kondiciju i snagu, zadržati fleksibilnost i mobilnost
Besplatno vježbanje 30 dana povodom našeg 30. rođendana

O aikidu:

Aikido je vještina nastala u Japanu poslije Drugog svjetskog rata, na osnovama raznih japanskih drevnih vještina, razvijena kao nenasilni odgovor na porast nasilja u svijetu. Osnivač Morihei Ueshiba imao je ideju “liječenja ovog bolesnog svijeta ljubavlju”. Naš današnji učitelj, Kenjiro Yoshigasaki, učio nas je “stvaranju boljeg svijeta” nedozvoljavanjem da nas osoba koja u naš prostor ulazi s negativnim namjerama, povuče u svoj negativni prostor. Inzistiranjem na nenasilnom odgovoru i zadržavanjem smirenosti uma i tijela, stvaramo neki novi prostor koji svojim pozitivnim utjecajem može mijenjati i živote osoba koje nas okružuju.

To na tatamiju vježbamo tehnikama s partnerom, učeći moguće odgovore na razne napade s oružjem i bez njega (koristimo drveni mač, štap i nož). Uz rad na tijelu, pripremamo i um disanjem i meditacijom. Sve to utječe na našu sposobnost jasnog sagledavanja situacije i zadržavanja smirenosti u trenutku konflikta.

Jedna od dobrobiti aikida jest uviđanje povezanosti uma i tijela u stresnim situacijama, te važnosti usklađivanja tih dvaju segmenata našeg života kako bismo živjeli u miru sami sa sobom i svojom okolinom. Time se automatski povećava i kvaliteta života, zdravlja, odnosa, životnih iskustava

Aikido je trening s velikim utjecajem na svakodnevni život i njegovo vježbanje se proteže puno dalje od običnog vježbanja u dvorani. Zato vježbanje aikida nazivamo načinom života ili – putem:

Besplatno vježbanje aikida 30 dana povodom našeg 30. rođendana
Besplatno vježbanje 30 dana
Verified by MonsterInsights