fbpx

Samoobrana od “napada” modernog života:

– premalo kretanja, sjedilačkog načina života

– kardiovaskularnih bolesti

– pretilosti

– burn outa

– konflikta na poslu, u obitelji…

– i još mnogih drugih

samoobrana

Samoobrana na aikido način pruža harmonična rješenja za životne situacije/napade.

1) Sagledat ćemo napad/konflikt na aikido način tj. potpuno ćemo promijeniti uobičajenu paradigmu suočavanja s konfliktom/napadom.

2) Upoznati snagu ujedinjenog uma i tijela

3) Odlučno pokrenuti dobitni koncept života “Od reakcije do kreacije” tj. kako pretvoriti problem u vlastiti napredak, uspjeh!

Nije potrebno predznanje, posebna fizička spremnost.

Dobra volja, želja za promjenom, komotna odjeća i to je to!

Ritam treninga je 1xtjedno, petkom u 18.30 te jedna subota u mjesecu seminar u dvokratnom terminu, 9-12h i 13-16h.

Iako se trening odvija grupno, uvijek vodimo brigu o svakom vježbaču ponaosob, tako da ćeš dobiti svoj individualni program rada kojim ćeš se baviti između zajedničkih treninga petkom.

samoobrana

Zašto aikido način?

Aikido je vještina osmišljena kako bi pružila nenasilne odgovore na nasilne podražaje i situacije. Svrha takve životne filozofije jest nastaviti živjeti skladnim životom i nakon što se konflikt dogodio, bez skupljanja komadića uništenih odnosa.

Aikido je način života, a ne samo trening za dvoranu, i pruža nam mogućnosti nošenja s teškim i kriznim situacijama u svakodnevnom životu umjesto samo rekreativnog treninga. Time možemo poboljšati kvalitetu života u svim aspektima – poslovno i privatno (u obitelji, zdravstveno, emocionalno…), što je naročito važno u ovim stresnim vremenima koja nam ne ostavljaju puno prostora da se pobrinemo za sebe.

Zahtjevi su veliki u našoj okolini i naša nastojanja da ih ispunimo mogu biti vrlo iscrpljujuća. Vježbanjem aikida u svim aspektima života učimo minimalno trošiti našu energiju kako bismo postigli maksimalno učinkovite rezultate.

Povezane teme:

Samoobrana za žene

Samoobrana za muškarca 21. st.
Verified by MonsterInsights