fbpx

Samoobrana za žene u Kući aikida namijenjena je svim ženama koje se žele zauzeti za sebe i osjećati se sigurno, samopouzdano i poštovano u svojim životnim pothvatima.

Samoobrana za žene u Kući aikida oslanja se na principe aikido vještine, nastale u Japanu na osnovama raznih drevnih borilačkih umijeća i duhovnih učenja.

Statistika pokazuje kako se najveći broj nasilja nad ženama događa u interakciji s njima poznatim osobama, stoga je uz tehnike samoobrane korisno njegovati i vještinu komunikacije u konfliktu, prepoznavanja opasnih situacija, pravovremenog donošenja odluke, slušanja vlastitog instinkta da u određenoj situaciji nešto nije u redu i da treba djelovati, te naposljetku zadržati dovoljno smirenog uma kako ne bismo izgubili odlučnost u trenutku panike i prepustili se strahu.

Kako jačamo tijelo samoobrambenim tehnikama, tako je potrebno ojačati i um kako bismo u kriznim situacijama smireno donijeli odluku i djelovali neustrašivo i pravovremeno, naročito u trenutku straha i navale adrenalina. Tu nam aikido principi savršeno mogu pomoći u očuvanju našeg mira i samopouzdanja unatoč okolnostima koje nam naoko ne idu u korist. Njegovanje navedenih vještina može obogatiti sve sfere svakodnevice gdje postoji mogućnost konflikta, počevši od međuljudskih odnosa u obitelji i u poslovnom okruženju.

Sve zainteresirane žene i djevojke molimo da se prijave na aikido.drustvo@gmail.com ili na 0915123149 (Dobroslav).

Termini vježbanja: srijedom u 18:00 i petkom u 18:30.

samoobrana-za-zene

Samoobrana za žene na aikido način

Živimo u vremenu koje zahtijeva snagu i hrabrost nositi se sa svim oblicima nasilja, omalovažavanja, potcjenjivanja. Snažna žena ne ovisi o nikome, uvijek se može osloniti na sebe i kad se boji, zna zakoračiti naprijed, prevladati strah i promijeniti svoju situaciju na bolje.
Vježbajući samoobranu po aikido principima, stečenu snagu uma i tijela koristiš harmonično, čuvajući sebe i svoj životni prostor.


Zauzeti se za sebe tvoje je pravo! Želimo i možemo ti u tome pomoći.

samoobrana-za-zene

 

Teme kojima se bavimo na treningu samoobrane:

  • elementi aikida (tehnike obrane od napada s oružjem i bez oružja)
  • istezanje i fleksibilnost tijela
  • opuštanje, disanje, meditacija
  • vježbe verbalne i neverbalne komunikacije
  • vježbe za osvještavanje tijela i glasa

Naučit ćeš:

  • upoznati i koristiti snagu usklađenog uma i tijela
  • pronaći nadahnuće za svakodnevne izazove
  • komunicirati s lakoćom
  • osloniti se na instinkt

… i poboljšati:

  • mirnoću uma
  • fokus
  • kondiciju

Samoobrana za žene održava se u Kući aikida, Koturaška 1 (besplatan parking za članove). Potrebno je ponijeti udobnu odjeću za vježbanje, bocu vode i papuče za hodanje od garderobe do dvorane (na strunjačama vježbamo bez obuće).

Naši su treninzi namijenjeni onima koje žele ostvariti puni potencijal svoje snage bez nasilja. Nježna, a snažna. Moguće je!

Instruktori:

Marijan Kudrna – kineziolog, kineziterapeut, dugogodišnji aikido instruktor s iskustvom u drugim borilačkim vještinama (thai boks, taekwondo)

Marijana Vrtar – instruktorica joge, studentica Kineziološkog fakulteta, pomoćna instruktorica u aikidu

Dobroslav Jakovljević – dugogodišnji instruktor aikida s iskustvom u drugim borilačkim vještinama (taekwondo)

Povezane teme:

UN – Aktivizam protiv nasilja nad ženama

Kampanja – 16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja

Učenje aikida


Samoobrana za žene
Verified by MonsterInsights