fbpx

U sklopu projekta House of Japan podržanog od Toshiba International Foundation, i u suradnji s Kyudo savezom Hrvatske održat će se besplatna radionica aikida, 25. veljače (nedjelja), od 10 do 12 sati, u Voćarskoj 71.

Voditelj radionice je Dobroslav Jakovljević, dugogodišnji instruktor aikida i suosnivač Aikido društva Zagreb.

Tema radionice

Besplatna radionica aikida savršena je prilika da otkrijete:

  • snagu usklađena uma i tijela
  • moć ispravnog disanja (disanje iz ošita)
  • kako se učinkovito nositi s konfliktom

Radionica je namijenjena potpunim početnicima za upoznavanje s aikidom.

Broj sudionika je ograničen, stoga je obavezna prijava na aikido.drustvo@gmail.com ili na broj 0915123149 (Dobroslav).

Upoznavanje s aikidom

Aikido je borilačka vještina nastala između dva svjetska rata, na temeljima raznih japanskih drevnih vještina i znanja. Njezin je osnivač, Morihei Ueshiba, bio iskusni ratnik koji je odlučio odložiti oružje i od tog trenutka nadalje širiti mir i ljubav kao dugoročno održivije strategije za budućnost čovječanstva.

Naš je učitelj, Kenjiro Yoshigasaki, dalje razvio to učenje u vještinu primjenjivu u svakodnevnom životu modernog čovjeka, koji je najčešće u konfliktu sa sebi bliskim ljudima, a katkad i sa samim sobom.

Svrha aikida kojim se bavimo jest razvijanje vlastite imaginacije radi stvaranja boljeg svijeta za sebe, a time i pozitivnog utjecaja na osobe s kojima dolazimo u bliski kontakt, koji je ponekad konfliktan i neugodan; kao i očuvanje zdravlja tijela kako bismo ga što duže kvalitetno koristili.

Elementi aikida

U aikidu vježbamo tijelo i um istovremeno, jer samo njihovim ujedinjenjem možemo postići harmoničan život.

Izvodimo vježbe zdravlja (zagrijavanja, istezanja), posebnu tehniku disanja (Ki disanje), aikido vježbe s osnovnim pokretima tehnika koje se zatim rade u paru s partnerom.

Pronalazimo ravnotežu, učimo kretati se kroz prostor uz maksimalnu uštedu energije i 100%-nu učinkovitost. No, najvažnije od svega, vježbamo zadržati smirenost u kriznom trenutku i djelovati odlučno.

online-treninzi-aikida
Aikido društvo Zagreb

Osnovano 1992. godine u ratnom razdoblju, sa željom da u međuljudskim odnosima ipak prevlada ljudskost i poštovanje. Danas Aikido društvo Zagreb broji 32 godine postojanja, a iza sebe ima mnoštvo održanih radionica i seminara kojima promiče nenasilnu komunikaciju i način življenja.

Aikido društvo Zagreb održava redovite treninge za odrasle i djecu.

Saznajte više o aikidu:

Što u aikidu vježbamo

Besplatna radionica aikida za početnike
Tagged on:
Verified by MonsterInsights