fbpx

IMG_9515

Učitelj

Neven Bradić studira i trenira qigong i taijiquan od 1991., a podučava od 1994. godine. Učenik je majstora Oscara Munoza Galeana iz Amsterdama (www.taijicentre.nl) koji je jedan od najbližih suradnika i učenika velikog majstora Chen Xiaowanga – nositelja titule „čuvara Chen stila taijiquana“ 19. generacije. Sudjelujući sa zahvalnosti u toj direktnoj predaji znanja ovih plemenitih drevnih vještina, želja mu je i namjera prenositi ih na cjelovit i autentičan način. Voditelj je Taijiquan i Qigong centra Zagreb. Kontakt: 099 722 4042.

Qigong

Qigong (Ch’i Kung) je cjelovit, holistički sustav vježbi. On sadrži drevno iskustvo koje uključuje stavove tijela, pokrete, tehnike disanja i meditacije, pomoću kojih se vitalna energija akumulira i pohranjuje u tijelu, te se koristi za njegovo usklađivanje sa zakonima života unutar i izvan nas samih.

Taijiquan

Taijiquan (Tai ch’i ch’uan) je kineska borilačka i terapeutska vještina koju tvori niz polaganih opuštenih i kontinuiranih pokreta, čineći tako forme koje odišu skladom i cjelovitošću, te meditativnom smirenošću. Smatra se i naprednom vježbom qigong-a jer sadrži i nosi sve njegove temeljne principe.

Taijiquan i Qigong
Verified by MonsterInsights