fbpx
When:
07.09.2021. @ 19:45 – 21:15 Europe/Zagreb Timezone
2021-09-07T19:45:00+02:00
2021-09-07T21:15:00+02:00

Trening za um i tijelo tijekom jednomjesečnog tečaja aikida osmišljen je s ciljem da polaznik da kroz vježbanje otkrije i osvježi svoje skrivene potencijale, podigne svoje cjelovito samopouzdanje kroz smirenost uma i osnaženost tijela, te da se upozna s aikido filozofijom kao alatom za kvalitetno rješavanje mogućih fizičkih, verbalnih i stresnih konfliktnih situacija u svakodnevnom životu.

 

Zašto vježbati aikido?

Želiš imati bolju kondiciju, fleksibilnost tijela i motoriku, želiš djelovati odlučno u kritičnim situacijama, kvalitetnije disati, biti smiren/a u konfliktu. Trening za um i tijelo na aikido tečaju podjednako jača tjelesne sposobnosti i sposobnosti uma da se nosi sa stresnim svakodevnim situacijama i konfliktima (kod kuće, na poslu, u okolini).

Program jednomjesečnog tečaja aikida:
 • – vježbe disanja
  – vježbe istezanja i mobilnosti
  – vježbe i testovi sklada uma i tijela
  – razvoj motoričkih i funkcionalnih sposobnosti
  – učenje nekoliko osnovnih aikido tehnika
  – rad sa štapom i drvenim mačem
 • – metodičko učenje padanja
Kome je namijenjen aikido?

Aikido je namijenjen svima, neovisno o tjelesnoj spremi, dobi, spolu, iskustvu u vježbanju.

Što je aikido?

Umijeće skladnog života, iznutra i izvana. Tražimo sklad uma, tijela i svih elemenata od kojih se naš život sastoji. Tražimo mirna rješenja u konfliktu tako da svima bude bolje. Nastojimo biti stabilni, smireni, odlučni, nenasilni – ponajviše prema sebi. Učimo živjeti uz minimalnu potrošnju životne energije i maksimalno očuvanje zdravlja.

Termini treninga

Polaznicima su dostupna 4 treninga tjednoutorkom i četvrtkom 19:45 – 21:15 s instruktorima te subotom i nedjeljom 17-19 za samostalno ponavljanje i vježbanje u dvorani, te uz starije kolege/asistente. 

Instruktori

Treninge vode instruktori Dobroslav Jakovljević i Marijan Kudrna, osnivači Aikido društva Zagreb s 35 godina iskustva u borilačkim vještinama.

Oprema

Ponesite udobnu odjeću za vježbanu i papuče za hodanje od garderobe do dvorane jer na strunjačama (tatamiju) vježbamo bez obuće.

Saznaj više:

Povijest Aikido društva Zagreb

Kuća aikida

Što je aikido

Tečaj aikida
Verified by MonsterInsights