fbpx

Seminar s temom istraživanja pojma KI u borilačkim vještinama održat će se 20. ožujka 2021., po treći put u Kući aikida, instruktori:

Marijan Kudrna (Ki Aikido)

Leo Rafolt (Nanbudo Nanbudo dojo Heiwa)

Raspored treninga: 10 – 12 i 13 – 15h

Prijave: aikido.drustvo@gmail.com

Cilj seminara:

2019. godine u Kući aikida održan je prvi seminar na ovu temu, Uvod u Ki, na kojem su instruktori raznim vježbama demonstrirali protok i razumijevanje ki-ja, u prostoru i interakciji s drugima, te u samome sebi.

Radilo se na intuciji, percepciji prostora i okoline te interakciji s okolinom na temelju intucije i percepcije, kao i na vježbama zdravlja za protok ki-ja u tijelu. Ove godine nastavljamo u istom tonu, a naročito su dobrodošli početnici koji se tek susreću s ovim pojmom.

Na drugom seminaru početkom 2020. nastavili smo na detaljnijem radu razumijevanja pojma KI u svakodnevnom životu, kroz aikido tehnike i vježbe svojstvene nanbudou za osvještavanje i poboljšavanje protoka kija kroz naše tijelo i, posljedično, život.

Što je KI?

Kao što naš učitelj Kenjiro Yoshigasaki (Ki Aikido) kaže, Ki je “nešto što je nejasno i ne može biti definirano. U svakodnevnom životu odnosi se na osjećaje ili ideje koji su nejasni, ali će se uskoro razjasniti. “

ki-u-borilackim-vjestinama

Kako razjasniti osjećaje, intuciju, neverbalnu komunikaciju prije tehnike na tatamiju ili konflikta u svakodnevnom životu? Kako razjasniti loše osjećaje u tijelu? Kako pokrenuti KI za bolje zdravlje i pokretljivost tijela?

I još puno pitanja na koja ćemo odgovarati uskoro na seminaru “Ki u borilačkim vještinama”…

KI u borilačkim vještinama


U borilačkoj vještini, točnije na samom treningu, razumijevanje KI-ja je zapravo razumijevanje svih nejasnih okolnosti koje utječu na naše ponašanje u konfliktu, a naposljetku i na način na koji ćemo izvesti određenu tehniku kojom odgovaramo na ponašanje partnera. Samim time, tehnika kao kruna tog odgovara je samo simbolični dio cijelog procesa i nema nikakvo značenje sama za sebe. Razumijevanje KI-ja je promatranje odnosa koji se odvijaju prvenstveno u nama, zatim oko nas i u konačnici komunikacija s partnerom.

ki-u-borilackim-vjestinama
Marijan Kudrna
ki-u-borilackim-vjestinama
Leo Rafolt
KI u borilačkim vještinama
Verified by MonsterInsights