fbpx

Potaknuti kriznim vremenima u kojima se nalazimo, a koja od nas zahtijevaju visoku razinu spremnosti, osmislili smo tri radionice koje imaju direktan učinak na kvalitetu naše svakodnevice. Znanje stečeno na radionicama pomoći će nam da budemo spremniji za sve s čime se hvatamo u koštac, ne gubeći naš unutarnji mir niti sklad uma i tijela. Radionice su osmišljene tako da pruže dovoljnu razinu znanja za napredak u kratkom vremenu, a u fokusu im je:

  • Disanje
  • Samoobrana
  • Ki/Chi/Prana u primjeni

Za kvalitetniji pristup svakodnevnim izazovima

Kada nas život dovodi u teške situacije, potrebno je moći se osloniti na vlastite snage i pronaći u sebi čvrstoću kako bismo krizu prevladali. No, dugotrajna izloženost stresu uzrokuje iscrpljenost tijela i uma, stoga je uz snalaženje u krizi nužno odvojiti vrijeme za oporavak i reset organizma, kako bismo ispraznili napetost i napunili spremnik za nove izazove kojih će uvijek biti. Neprestano suočavanje s izazovima iziskuje smirenost i skladno djelovanje, kako nikada ne bismo svoje zalihe potrošili do maksimuma.

Radionica disanja

Disanje je život, i kvaliteta našeg življenja ovisi o kvaliteti našeg disanja. Stres i užurbani način života dovode do plitkog disanja, koje kao posljedicu ima brojne zdravstvene probleme. Usporavanjem i produbljivanjem disanja utječemo i na um, a dubinskim disanjem dijafragmom možemo očistiti toksine iz tijela i razbistriti misli.

Trajanje radionice: 4 sata

Vrijeme održavanja: 14. svibnja, subota, 10-12 i 13:30-15:30

cijena: 250 kn

Radionica/tečaj samoobrane

U nesigurnim, kriznim vremenima iznimno je važno moći se osloniti na potencijal svog vlastitog tijela i uma. Saznaj kako možeš iskoristiti maksimum tog potencijala, bez prevelikog napora i velike potrošnje energije. Tehnike samoobrane temelje se na osnovama aikido vještine i filozofije, a primjenjive su u svakodnevnom životu.

Trajanje tečaja: 1 mjesec, od 9. svibnja

Termini: ponedjeljkom i srijedom, 18:30-19:30

Cijena: 350 kn

besplatni-treninzi

Radionica Ki/Chi/Prana – primjena u svakodnevnom životu

“Čovjek samo srcem dobro vidi. Ono bitno, očima je nevidljivo.” (Mali princ, A. De Saint-Exupery)

Pojam Ki/Chi/Prana iz istočnjačke filozofije najjednostavnije bi se mogao objasniti kao životna energija koja teče kroz sva bića, iako je mnogo kompleksniji. Ki kojim se bavimo u aikidu predstavljen nam je kao nejasno, koje će se uskoro razjasniti. To podrazumijeva svojevrsno prihvaćanje bez otpora, uz stvaranje nove situacije s povoljnim ishodom. Najotpornija bića u ovom svemiru ne pružaju otpor prirodi, već rastu i razvijaju se zajedno s njom. Moglo bi se reći kako u mediju bez otpora, opuštenom i smirenom, životna energija teče bez prepreka i manifestira se do svog najvišeg maksimuma.

Trajanje radionice (po vlastitom izboru):

a) tijekom 2 tjedna: ponedjeljkom i srijedom 17:30-18:30

ili

b) jednokratno, 4 sata: subota, 21. svibnja, 10-12 i 13:30-15:30

Za sudjelovanje na odabranoj radionici potrebno je najkasnije 3 dana prije početka potvrditi dolazak uplatom akontacije.

Sve informacije možete dobiti na e-mail adresi aikido.drustvo@gmail.com ili na broju telefona 0915123149 (Dobroslav).

Za daljnje čitanje:

Čišćenje disanjem: misogi (tekst našeg učitelja, Kenjira Yoshigasakija)

Elementi treninga samoobrane u Kući aikida

Što je KI u aikidu?

Disanje, samoobrana, Ki/Chi/Prana u primjeni
Verified by MonsterInsights