fbpx

Ključeve naše Kuće aikida predali smo početkom studenog 2023. upravi Grada Zagreba, koja ju je odlučila srušiti radi izgradnje nove gradske knjižnice. Dok čekamo izlazak natječaja za najam novog gradskog prostora, primjerenog za sve naše aktivnosti, svima koji se žele baviti aikidom dostupne su privremene lokacije treninga:

  • Mjesni odbor Voćarska 71 (novi članovi), utorkom i četvrtkom 19:00-20:15
  • Kineziološki fakultet, Horvaćanski zavoj 15 (stariji članovi i tinejdžeri 14+), srijedom i petkom 19:30-21:00
  • Zagrebački Velesajam, Paviljon 25 (djeca), utorkom i četvrtkom 17:30-18:30 (5-8 godina) i 18:30-19:30 (9-13 godina)

Na navedenim lokacijama očekuju vas instruktori Marijan (0914900008) i Dobroslav (0915123149), a sve upite o vježbanju možete poslati i na e-mail aikido.drustvo@gmail.com.

Upisi su mogući tijekom cijele godine, a prvi, probni trening uvijek je besplatan.

Dobrobiti vježbanja aikida

Aikido društvo Zagreb već 31 godinu neumorno promovira filozofiju aikida, koja nosi brojne dobrobiti kako za tijelo, tako i za um onih koji ga vježbaju. Aikido nije trening za dvoranu, već put kojim kročimo svjesno svakog dana. Posljedice odabira tog puta direktno utječu na kvalitetu našeg života, i na cilj na koji naposljetku stignemo.

Vježbanjem aikida poboljšavamo pokretljivost, fleksibilnost i snagu tijela, te produbljujemo disanje kako bismo utjecali na smirenost uma u kriznim i konfliktnim situacijama.

Djeca koja vježbaju aikido uče štititi svoj osobni prostor uz maksimalno poštovanje tuđeg. Vježbanje aikida uči ih nošenju sa stresom u izazovima školovanja i odrastanja.

Kuća aikida od 2013. do 2023.

Iako smo se teška srca oprostili od našeg doja u koji smo prije 10 godina uložili toliko truda, vremena i ljubavi, aikido nosimo sa sobom kamo god išli. Lokacije treninga samo su mjesto gdje razmjenjujemo informacije, a pravo vježbanje odvija se u našem svakodnevnom životu. Tamo nas očekuju najozbiljniji i najteži izazovi. U dvorani se uz različite partnere samo pripremamo za te izazove.

Više o svemu što smo uložili u Kuću aikida možete pročitati ovdje:

Stvaranje Kuće aikida 2013.-2014.

Ružno pače napuštenog i oronulog kompleksa Paromlin oživjelo je našim dolaskom.

Kuća aikida postala je središtem dobre energije i raznih japanskih vještina.

Ta je priča na našu veliku žalost, i žalost svih naših partnerskih udruga i vježbača, prerano završila.

No Ki teče i dalje, i spremno plovimo u novo poglavlje.

S veseljem vas očekujemo na treninzima!

Nove lokacije treninga
Tagged on:
Verified by MonsterInsights