fbpx
When:
12.10.2018. @ 18:00 – 20:00 Europe/Zagreb Timezone
2018-10-12T18:00:00+02:00
2018-10-12T20:00:00+02:00
Contact:
Dobroslav Jakovljević
0915123149
Davor Rostuhar: "Polarni san"

Multimedijalno predavanje hrvatskog putopisca i pustolova, prvog Hrvata koji je pješke s obala Antarktike došao na Južni pol.

Ovim predavanjem Davor ujedno prikuplja sredstva za svoju novu avanturu na koju kreće 1. siječnja 2019. godine i zbog koje će iz Hrvatske izbivati godinu dana.

Raspored predavanja u petak je sljedeći:
1. prezentacija o pripremama, praktičnim informacijama i sl.
2. dio – prikazivanja dokumentarnog filma o samoj ekspediciji
3. dio – pitanja/odgovori
4. dio – potpisivanje knjiga

Trajanje: oko 2 sata

Poželjna donacija za predavanje je 40 kn.

Više informacija o Davoru i njegovim pustolovinama

Predavanje je otvoreno svim zainteresiranima!

 

Prva hrvatska ekspedicija na Južni pol

Što čovjek mora napraviti da bi ostvario svoj san?

Kako bi pronašao najbolji odgovor na to pitanje, Davor Rostuhar se upustio u veliki izazov, u veliko istraživanje koje ga je odvelo sve do samog kraja svijeta. Postao je prvi Hrvat koji je pješice stigao od ruba Antarktike do Južnog pola. Ekspedicija je trajala 47 dana, tijekom kojih je prešao 1163 km sam, bez dostave hrane, vukući svu opremu u saonicama teškim 135 kg te bez upotrebe vanjske energije (vjetra, pseće zaprege, motornih saonica i sl.)  Davor se za ekspediciju pripremao posljednje dvije godine. Tijekom priprema posjetio je tradicionalne narode koji žive na krajnjem sjeveru planeta, Inuite na sjeveru Grenlanda, Nenete na sjeveru Sibira i Samije na sjeveru Skandinavije. Dva puta se pripremao u Norveškoj i učio od najboljih živućih polarnih istraživača.

Multimedijalno predavanje „Polarni san“ kombinacija je intimnih audiovizualnih zapisa putovanja jednog čovjeka, koji putem do ostvarenja svog sna, zapravo putuje duboko u samog sebe. Cijeli proces je dokumentiran, od samog začetka sna do ostvarenja istog. U prvom dijelu predavanja biti će riječ o praktičnim informacijama, dok će u drugom dijelu biti prikazan dokumentarni film u trajanju od 50 minuta koji će prikazati kroz što je sve Davor prolazio na samoj ekspediciji.

Davor Rostuhar iza sebe ima niz uspješnih projekata i ekspedicija, kao što je put biciklom od Zagreba do Egipta, motociklom od Zagreba do Capetowna, sedam ekspedicija u džungle Amazone i Papue itd. Autor je 6 putopisnih knjiga, te fotografskog projekta „National Geographic – Hrvatska iz zraka“. 

Davor Rostuhar: “Polarni san”
Verified by MonsterInsights