fbpx

Via Adriatica Trail, stazu od 1100 km uzduž jadranske obale, od Istre do Prevlake, u 55 dana od kolovoza do listopada ove godine prehodao je Marijan Kudrna, instruktor i suosnivač Aikido društva Zagreb.

U petak, 9. prosinca u 20.30 sati u Kući aikida, Marijan će održati prezentaciju svog iskustva na ovoj osebujnoj stazi. Ulaz je besplatan i svi ste dobrodošli!

via-adriatica-trail
Na stazi u Permanima iznad Rijeke

Via Adriatica je prvi hrvatski long distance trail i hrvatski brand koji povezuje jedne od najljepših dijelova Lijepe nam naše. Stazu čini 14 planina, 12 rijeka, 2 jezera, ​18 zaštićenih područja, 7 županija i 52 općine. U duljini od oko 1100km i ukupnom usponu preko 40 kilometara od Rta Kamenjaka u Istri do tvrđave Punte Oštro na Prevlaci stoje mnogi izazovi i propitivanja o vlastitim mogućnostima, unutarnjoj snazi, suočavanju sa strahovima.

Dolaskom na početak staze bez obzira na opremljenost i fizičko-mentalnu spremnost, ništa nije zagarantirano. Postoji samo prvi korak i onda onaj sljedeći…

Marijan se za stazu pripremao više od godine dana, penjanjem po transverzalama i preciznom izradom plana puta.

Sada će s nama podijeliti svoje iskustvo, saznanja, izazove i pobjede.

Staza kao učitelj

Marijan Kudrna je strastveni planinar i ljubitelj prirode koji je prošao Velebitsku transverzalu, Put Oluje, obilaznicu Planinske satnije Velebit (PSV), Mosorski planinarski put… Kineziolog, kineziterapeut, RKC instruktor, aikido majstor s 30 godina iskustva, te 40 godina u borilačkim vještinama.

U prirodi je pronašao najvećeg i najmudrijeg učitelja koji ga je podučio važnim životnim lekcijama.

Osim samoće potrebne za potragu za smislom koji nije vidljiv na površini, i za lekcijama koje ne čujemo od buke svakodevnog života, staza ga je naučila i važnosti zajedništva i oslonca na druga ljudska bića koja s nama dijele naš put, kakav god on bio, te ljudskoj potrebi za primanjem i davanjem topline drugom (ljudskom) biću.

via-adriatica-trail

Saznaj više:

Marijan Kudrna

Via Adriatica

Via Adriatica Trail: Priroda kao učitelj
Verified by MonsterInsights