fbpx

Ako želite doživjeti Japan u Zagrebu, to možete učiniti u našoj Kući aikida, Koturaška 1, gdje se pod nazivom Inicijativa Kuće Japana okupljaju udruge koje se bave promidžbom japanske kulture te vježbanjem i podučavanjem japanskih vještina, kao što su, uz aikido za djecu i odrasle, kendo, kyudo, nanbudo, origami, bonsai, go, učenje japanskog jezika i kaligrafija.

Udruge u Inicijativi Kuće Japana

Zajednicu Inicijative Kuće Japana čine sljedeće udruge i pojedinci:

Aikido društvo Zagreb

Aikido za djecu Hrvatske

Kendo klub Zagreb

Kyudo društvo Zagreb

Nanbudo dojo Heiwa

Hrvatsko origami društvo

Bonsai udruga Zen

Vigoro Metar

Japanski jezik i kaligrafija (prof. Petra Zenić)

… a zajednica će rasti i širiti se.

Najave radionica:

Upoznavanje s japanskom igrom Go: 1., 8. i 15. veljače u 18:30 – Facebook event

Go je japanska igra na ploči, okarakterizirana kao misaoni sport, igra i filozofija.

Sudjelovanje: 5 € po radionici za članove Aikido društva Zagreb i 10 € za ostale.

japanska-igra-go

Više informacija o radionicama:

aikido.drustvo@gmail.com

091 5123 149 (Dobroslav)

Ciljevi Inicijative Kuće Japana

Inicijativa je nastala kao rezultat dugogodišnje suradnje i razmjene znanja, sa željom da sadržaj kojim se bavimo bude što dostupniji javnosti i svima koje zanima nama daleki Japan. No, uz ovu inicijativu, Japan je sada nadomak ruke, u samom centru Zagreba, gdje će Vas dočekati entuzijasti i zaljubljenici u drevne japanske vještine, tradiciju, i samu japansku kulturu, i koji će rado s Vama podijeliti svoje znanje i umijeće.

U sklopu inicijative u ponudi su radionice koje su dostupne svim zainteresiranima, a koje možete pronaći ako zapratite facebook stranicu Inicijative Kuće Japana.

Na istoj stranici objavljivat će se novosti o Inicijativi, novim sudionicima, aktivnostima, radionicama.

Japan u Zagrebu

Aikido društvo Zagreb u suradnji s navedenim udrugama već godinama organizira besplatne radionice za građanstvo u Kući aikida. Ljubitelji origamija imaju priliku svake godine na obljetnicu Hiroshime i Nagasakija izrađivati ždralove koji će odletjeti u Japan. U našoj velikoj dvorani mogli ste sudjelovati u bonsai radionicama, zaigrati japansku igru go, te se okušati u kyudu (japanskom streličarstvu) i nanbudu (borilačkoj vještini).

Svake godine također sudjelujemo u besplatnoj manifestaciji za građanstvo, Aikido za djecu Hrvatske.

Sadržaja neće nedostajati za sve ljubitelje Japana i japanske kulture, stoga podržite našu Inicijativu i zaronite u čarobni svijet japanskih vještina. Za to danas ne morate otputovati na drugi kraj svijeta, već samo prošetati do zagrebačkog centra. Pozivamo Vas da zakoračite u naš mali Japan u kompleksu Paromlin, nekoliko metara od Koncertne dvorane Lisinski.

Dobrodošli!

Inicijativa Kuće Japana
Verified by MonsterInsights