fbpx

U subotu, 21. prosinca u 19 sati, putopisac Boris Veličan održat će predavanje u trajanju od 50 minuta na temu prve priče od pet iz svoje zbirke putopisa Stakleni grad, o Indijancima u tenisicama – o matrijarhatu Navajo Indijanaca u New Mexicu i Arizoni. 

Ovo je drugo predavanje/predstavljanje knjige Borisa Veličana za Aikido društvo Zagreb – posljednji put smo se družili na Kineziološkom fakultetu davne 2005. uz njegovu knjigu Meni je svaki dan nedjelja.

Svi su dobrodošli!

Ulaz je besplatan, uz dobrovoljnu donaciju za autorov trud 🙂

Sve koji nam se odluče pridružiti molimo da u Kuću aikida, Koturaška 1, dođu javnim prijevozom/pješke umjesto automobilom jer je zbog Adventa u Zagrebu opći prometni kaos i gotov nemoguć prilaz automobilom.

Ukoliko ne možete doći drugačije nego automobilom, molimo Vas da se najavite Dobroslavu na 091 5123 149 (kao i za sve ostale informacije i upite).

boris-velican-stakleni-grad

O zbirci Stakleni grad: 

Štivo nakon kojeg sami sebi poželite izmaknuti tlo pod nogama!

Veličan je napisao jedinstvenu zbirku putopisa i ljudopisa, nepatvorenih opisa prirode, društva. Što je najvažnije, napisao je zbirku autentičnih živih malih velikih ljudi sa svih strana svijeta razlivenih po rubu 21. vijeka. Svatko od njih traži svoj Stakleni grad. A gdje je vaš?

boris-velican

O autoru:

Boris Veličan rođen je 1977. slučajno u Offenbachu u Njemačkoj. Djetinjstvo provodi u kvartu na istoku grada Zagreba, zaposlen kao ministrant u župi Svih svetih. Osim u crkvi, radio je u ciglani na slaganju paleta, kao prodavač ženskih otmjenih cipela te kao NKV radnik u Ini-Okiju. Od prve značajnije provizije na milodarima kupuje Dr. Martens i odlazi iz Sesveta u život. Nakon završene Nadbiskupske klasične gimnazije još nekoliko godina radi različite poslove: bauštela u Njemačkoj, čistač u vrtićima, vozač direktora Svjetske banke. 1999. počinje putovati svijetom. Uz ostalo, pješačio je od Petrograda do Pariza, od Zagreba do Sahare, putovao skuterom do Kine i natrag, godinu dana ribario na Aljasci, na konju došao do Crnog mora. Napisao je tri putopisne knjige. 2006. diplomira kao prvi diplomant produkcije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Kad ne putuje, bavi se produkcijom i odgojem kćeri Marle.

Boris Veličan: Stakleni grad