fbpx
When:
18.03.2022. @ 19:00 – 20.03.2022. @ 20:30 Europe/Zagreb Timezone
2022-03-18T19:00:00+01:00
2022-03-20T20:30:00+01:00

Misogi, čišćenje uma i tijela snažnim izdisanjem dijafragmom uz glasno izgovaranje slogova na japanskom u tri različita ritma, koje inače izvodimo u Kući aikida jednom mjesečno, ove ćemo godine na njenom samom početku održati malo drugačije. Od petka navečer, 18. ožuka, do nedjelje navečer, 20. ožujka, provest ćemo dvodnevni misogi, čišćenje u svakom smislu riječi: misogi će se održati u obliku zatvorenog seminara u Kući aikida, bez kontakta s vanjskim svijetom, bez mobitela, bez poroka, bez nepotrebnih razgovora. Prespavat ćemo u Kući aikida, te uz misogi jesti samo kuhano povrće i piti čaj. Ovakvo, potpuno čišćenje uma i tijela potrebno nam je nakon trovanja strahom i raznim negativnim emocijama uslijed pandemije.

Misogi vodi Marijan Kudrna, mjesta su ograničena, te se za prijavu i informacije možete javiti instruktoru na e-mail manjoster@gmail.com ili na telefon 091 4900 008.

Kako će izgledati seminar?

Misogi inače traje 4 puna dana, od četvrtka poslijepodne do ponedjeljka ujutro. Ako ovaj i ovakav misogi uspije, cilj je da se jednom godišnje negdje održi takav misogi negdje u Hrvatskoj u prirodi daleko od grada. 

U vezi vikenda kad ćemo provesti u Kući aikida i živjeti i raditi misogi, a s obzirom da ćemo biti u prostoru koji nam je domaći, molim sve sudionike da prihvate činjenicu da će ta dva dana pravila u Kući biti sasvim drugačija. S obzirom da smo usred grada, održati visoku seminarsku razinu misogija će biti prilično teško zbog okolne buke automobila, ljudi, vlaka itd, a i blizine naše životne sredine, no nadam se da ćemo s nekim preinakama u Kući smanjiti te distrakcije na najmanju moguću mjeru.

Cilj nam je otići od sebe da bi pronašli sebe… A taj put nije nimalo lagan.

Svi sudionici spavaju u Kući aikida u petak i subotu navečer.

 

Pravila su sljedeća:

Bez nepotrebne komunikacije

Čitava dva dana međusobnu komunikaciju svedite na minimum. Komunicirate samo o onome što je neophodno, uglavnom smo u tišini. Kad komunicirate, to radite tiho da ne ometate druge. Nema ispraznih priča, o glupostima, politici, bolestima, prošlosti, neizvjesnoj budućnosti. Sva ta premišljanja zadržite za sebe i pustite da misogi „propuše“ sve te nepotrebne misli, tjeskobe, strahove i druga čuda kojima sami sebe kažnjavamo. Naravno, možemo se zafrkavati, naročito za vrijeme obroka, al treba imati mjere. Glasno pričati možete van Kuće kada ćemo imati radne akcije rano poslijepodne.

Bez distrakcija iz vanjskog svijeta/okoline

Čitava dva dana režemo naš odnos sa vanjskim svijetom, nema NIKAKVE elektronike. Mobiteli, računala, laptopi, slušalice, muzika, što god nam odvraća pozornost se miče iz prostora. Ako se dogodi da se netko od vas MORA javiti, to učinite diskretno vani i dalje od Kuće aikida. Ali samo za osnovnu komunikaciju. Pripremite svoje bližnje da vas nema „na liniji“ sljedeća dva dana. Sva komunikacija je previđena da bude unutar tebe, a tu ima jako puno posla i „pospremanja“. Možete čitati knjigu.

Čista i lagana hrana

Čitava dva dana pije se samo čaj bez šećera i jede se isključivo kuhano povrće bez soli. Čistimo tijelo od svega. Nemojte donositi bombončiće, grickalice i sl. Možete npr. cuclati klinčić koji je dobar za dišne puteve i prirodni je antibiotik.

Bez ovisnosti/stimulansa (kava, cigarete, alkohol)

Nema alkohola, nema cigareta, nema kave. Znam da je za neke ovo veliki izazov i možda prevelika prepreka, ali ovo se zove misogi, u pravom smislu riječi – dubinsko čišćenje. Treba nekada sebe svijesno dovesti u ekstremne uvjete kada nema ničeg pri ruci o čemu ovisiš. Ostaješ sam i ogoljen sa svojim paklom.

Bez ometanja drugih

Svi imamo neke svoje jutarnje, večernje i dnevne navike, npr. pedantno čišenje zubi s koncem, sklekovi i čučnjevi, jutarnje tuširanje hladnom vodom uz pjevanje neke arije… Sve te navike radite tako da nikome ne smetate i ometate njegovo nutarnje putovanje.

Promatranje sebe iznutra

Ako netko nešto „zezne“ u bilo kojem dijelu dana, nema zamjeranja, nema osuđivanja, nema „trebao si, zašto si, nisi smio…“. Samo promatraj sebe i svijet oko sebe.

Dozvoli si da reagiraš

Ako vas uhvati potreba da zaplačete ili se smijete, slobodno. U ovakvim okolnostima svašta možete očekivati. Ako te uhvati kriza, javi se voditelju.

besplatno-vjezbanje

Raspored misogi vikenda:

Petak, 18. ožujka:

19:00 Okupljanje

20:00 Večera

21:00 Dogovor, pitanja

22:00 Spavanje

 

Subota, 19. ožujka

5:00 Buđenje

6:00 Uvod u misogi

7:30 Doručak, čaj

9:00 Uvod u misogi

10:30 Čaj

10:45 Uvod u misogi

12:15 Čaj – odmor

12:30 Ručak

13:30 Radovi u Kući i oko Kuće (drva, čišćenje okoliša)

15:30 Odmor

16:00 Uvod u misogi

17:30 Čaj – odmor

17:45 Misogi

19:00 Večera

20:00 Misogi

21:30 Druženje, čaj

22:00 Gašenje svjetla

Nedjelja, 20. ožujka

5:00 Buđenje, osobna higijena, čaj

6:00 Misogi

7:30 Doručak, čaj

9:00 Misogi

12:00 Ručak

13:30 Radovi oko Kuće

15:30 Odmor

16:00 Misogi

19:00 Večera

20:00 Misogi

20:30 Raspremanje i odlazak doma

U nedjelju navečer poželjno je da se poslije misogija ne ide u kafiće na cugu i da izdržite do ponedjeljka ujutro sa ovisnostima.

 

Što je potrebno za misogi?

Oprema:

Bijeli kimono, bijele čarape (dva, tri para). „Danovi“ ako žele mogu nositi crni pojas.

 

Kotizacija je 300kn (za kupovinu hrane i troškove Kuće aikida).

Broj sudionika je 20.

Neka čišćenje tijela i uma započne!

 
 
 

FacebookMessengerWhatsAppViberCopy LinkEmail

Dvodnevno misogi povlačenje