fbpx
When:
24.05.2019. @ 16:30 – 18:00 Europe/Zagreb Timezone
2019-05-24T16:30:00+02:00
2019-05-24T18:00:00+02:00

Dobrodošli na druženje s gong fu cha majstorom, Đorđem Cvijićem, i direktoricom programa Wandering Art Tea Academy Živog Ateljea, Felix Giron, u Kući aikida, u petak, 24. svibnja, od 16.30 do 18 sati. Tom prilikom ćete moći kupiti probrane čajeve upravo pristigle iz Kine.

Felix Giron/Ji Rong Fang je ljubiteljica čaja koja je u Kini živjela gotovo 20 godina.  Dugogodišnji boravak u Shantou Cityjuy, Provincija Guangdong, domu  dancong čaja i gongfu čajne ceremonije, inspirirao ju je na proučavanje kineskog čaja s majstoricom Pang Ying i Weiyihui Tea Institutom. Felix godišnje putuje na čajne plantaže diljem Kine i upoznaje se s proizvođačima čaja. Kao međunarodna ambasadorica Weiyihui Tea Instituta, Felix dijeli svoje znanje kako bi povezala proizvođače, poznavatelje i ljubitelje čaja diljem svijeta.

Direktorica je programa Wandering Art Tea Academy (WATA) Živog Ateljea čiji je cilj povezati ljubitelje čaja u razmjeni znanja i iskustva čaja i umjetnosti.

felix-giron
Felix Giron (izvor: ŠibenikIN News Portal)

Đorđe Cvijić je čest gost na druženjima uz čaj u Kući aikida, koji je također tijekom života u Kini stekao titulu gong fu cha majstora čaja, učeći od budističkih svećenika.

kineska-ceremonija-caja
Đorđe Cvijić u Kući aikida (drugi zdesna)

Čaj i meditacija ili Meditacija čajem (Tea and Meditation)

Kineska izreka kaže: Meditacija i čaj imaju isti okus – okus života. I čaj i meditacija imaju izvore uvijene u mitove ljudske prapovijesti. Njihov susret se dogodio negdje prije dvije tisuće godina u ljudima koji su pokušavali osmišljeno živjeti puninu života. Puno je sličnosti, nadopunjavanja. I čaj i meditacija opuštaju tijelo, a bude um. I čaj i meditacija podržavaju fizičko i psihičko zdravlje. I čaj i meditacija ispunjavaju i oplemenjuju našu svakodnevicu. Stoga nije čudno što su vjekovima putovali zajedno prenoseći specifičan pristup umjetnosti življenja. Isprva se iz Kine po Dalekom istoku putovalo polako, pješice, a poslije sve brže i sve dalje i tako sve do danas i sve do nas. Sada, kad je sve podređeno tržištu i nedostatku slobodnoga vremena, kultura čaja i meditacije izgleda kao dragocjen poklon iz ljudske prošlosti. Zato vam ih tako zajedno i nudimo.

Sudjelovanje je besplatno. Za više informacije obratite se Dobroslavu, dobroslav@aikidozg.com, 091 5123 149

 

 

 

Druženje uz čaj