fbpx

Besplatne aikido radionice za učenike – stanare učeničkih domova u Zagrebu održavat će se svake srijede u od 18 do 19 sati u Kući aikida, Koturaška 1.

Radionice su ostvarene u sklopu projekta “Nenasiljem u sretniju mladost” uz financijsku potporu Zaklade Hrvatska za djecu i namijenjene su poboljšanju kvalitete života učenika koji su zbog školovanja primorani napustiti obiteljski dom i živjeti u novom okruženju u učeničkom domu, a namijenjene su podjednako djevojčicama i dječacima.

besplatne-aikido-radionice

 

Kako aikido poboljšava kvalitetu života?

Aikido vještina nas uči stvarati situacije u kojima ne može doći do sukoba, a ako do njega dođe, kako se s njime nositi na miroljubiv način. Iako su sukobi svugdje oko nas, kod kuće, u školi, na ulici, u tramvaju, najčešće su unutar nas samih. Vježbanjem aikido tehnika s partnerom i vježbi koje radimo samostalno na tatamiju nastojimo pronaći najbolji način kako se nositi sa stresnom i potencijalno opasnom situacijom, ostati smireni i neozlijeđeni, ali i kako ne ozlijediti partnera s kojim smo u konfliktu. To je od velike važnosti jer je aikido koji radimo na tatamiju 100% primjenjiv u svakodnevnom životu, izvan tatamija, gdje se konflikti događaju s ljudima koje viđamo i susrećemo svaki dan, a s kojima je bitno zadržati kvalitetan odnos.

Stvaranjem kvalitetne okoline za mlade ljude u razvoju i istovremeno im pomažemo stvarati bolji svijet za njihovu sadašnjost i njihovu budućnost.

Projekt „Nenasiljem u sretniju mladost“, kao i ovaj dokument sufinancira Zaklada „Hrvatska za djecu“. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Aikido društvo Zagreb i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.

 

 

Besplatne aikido radionice za učenike